29/4/09

DOS CURIOSITATS DEL TEXAS HOLD'EM

1. Existeix el fet curiós, inapreciable i anti-intuitiu de que igualar les "cegues" del prefloop no és rentable. No ho és si la nostre pretenció és la de lligar algo un cop hagin sortit les 3 primeres cartes a la taula. Per què? En menys d'un 30%, amb el floop aconseguiràs algo mig acceptable, i la majoria d'aquestes vegades no voldràs apostar fort per inseguretat. Això NO significa que un bon jugador no iguali les cegues. En resum, la frase: "vaig a igualar per aviam si em surt algo", repetidament, no és bona tàctica.

2. És 7-2 la pitjor mà? Senyors, senyores... ens han enganyat! Sempre s'ha dit que A-A és la millor mà i, clarament, és cert. Però s'ha demostrat que la pitjor mà que pot tocar-te és 2-3 de diferent pal!! Aviam, és una diferéncia minúscula. Us penjo els càlculs:

TEORIA: SIS GRAUS DE SEPARACIÓ

Aquesta teoria va ser proposada per primer cop per Frigyes Karinthy al 1929. Intenta demostrar que qualsevol persona del planeta pot estar conectada a qualsevol altre mitjançant una cadena de coneguts. Internet ha eliminat moltes barreres però centenars de científics i sociòlegs, durant més de mig segle, han intentat demostrar-ho matemàticament i no han tingut èxit. El concepte es basa en el creixement exponencial de coneguts a cada un dels sis graus. Evidentment, aquesta teoria només podria existir en el mòn contemporani i està bastant acceptada en la cultura popular.

Aprofito per deixar l'apunt de que el dia 12 d'Octubre del 1999, les Nacions Unides van declarar, segons els pronòstics, el "dia dels sis mil milions de persones".

28/4/09

ELS INICIS DEL VI

Els inicis del vi? No ho sap ningú. Em considero 100% laic però la primera referéncia coneguda del vi la trobem a l'Antic Testament, concretament a Noé, que va plantar vinyes a l'arca i així va produir-se la primera borratxera de l'història. Hauria de ser un dia per emmarcar, llàstima que la Biblia no sigui res més que una història de ciència-ficció. Això sí, sabem que fa 4.000 anys, a la China ja coneixien el procés de fermentació. A Egipte, Grècia i Roma s'adorava a Dionís (Déu de les vinyes i inspirador de l'èxtasi) i a Osiris. Juli Cèsar, mort l'any 44 a.C, va ser un gran apasionat al mòn del vi i va introduir-lo a tot l'imperi romà, inclòs Espanya.

El vi pot produir-se de forma natural quan fermenta espontàniament. Per tant, podrien haber-hi hagut vinificacions accidentals a regions de raïm silvestre. Alguns arqueòlegs han pogut trobar restes fosilitzades d'unes vinyes a la zona del Càucas de fa més de 7.000 anys!

LA FI DE LA CIVILITZACIÓ

Existeixen milers de teories que podrien explicar la fi de la civilització i del món. És cert que els aconteixements a l'espai exterior provocaràn l'extinció de vida a la Terra. Andròmeda està en curs de xocar contra la Via Làctea en, aproximadament, 3.000 milions d'anys. Si tenim sort, aguantarem fins als 5.000 milions d'anys, on l'evolució estelar farà que el Sol es converteixi en una bola de foc gegant que s'empassarà el nostre planeta. Hi ha certs científics que creuen que això podria passar en menys de 1.000 milions d'anys. Colla d'ignorants.

Meteorits, eres glacials, mega tsunamis, super volcans,... això només són històries per explicar. Teories inútils i imprecises. Està clar que el perill més gran en l'extinció de la civilització som nosaltres mateixos. Portem 2 Guerres Mundials en menys d'un segle. Qui t'assegura que la 3a no serà una guerra nuclear? Les armes de destrucció masiva podrien destruir la vida terrestre en dies. Tenim la tecnologia suficient per fer-ho. Tant sols un petit error humà podria extingir-nos completament. És de burros pensar que tots els governs del mòn n'han inhabilitat completament la producció. No hi ha cap exèrcit que estigui més desarmat que fa 10 anys.

Aviam, potser no caldrà esperar a una guerra. Incidents com els de Xernòbil, al qual hi dedicaré un post més endavant, podrien causar un caos reactiu mundial. 23 anys després de la catàstrofe, les secueles encara són estratosfèriques.

27/4/09

MEA CULPA

"Odio al savi que no es savi per si mateix (Euríp., fr. 905)".  
El pensament humà està directament lligat a les inquietuds que ens envolten i necessitava alliberar-les. No sóc científic, polític ni filòsof. Tampoc sóc ignorant. De totes maneres, "MEA CULPA" al pretendre tirar endavant un blog de reflexions subjectives sense saber res del que hem viscut ni del que ens depara el destí.

1/4/09

LES CANÇONS DE LA SETMANA

LADYTRON - TOMORROW


THE FAINT - THE GEEKS WERE RIGHT